top of page
Pszichológus magánrendelés Budapest I. és III. kerületében
English speaking psychologist in Budapest

Burnout felépülési stratégia 3 lépésben:

1, Lassítson!
Amikor elérte a kiégés utolsó fázisát, a hozzáállás változtatása, vagy az egészséggondozás önmagában már nem fog segíteni. Kényszerítenie kell magát, hogy lassítson le, vagy tartson szünetet. Szabaduljon meg annyi kötelezettségtől, amennyitől csak tud. Adjon magának időt arra, hogy pihenjen, gondolkodjon, és talpra álljon!

 

2, Merjen segítséget kérni!
A burnout peremén teljesen természetes, hogy az ember a maradék kis energiáját is óvja. Ennek első pillantásra legegyszerűbb módja az izoláció. De a család, a barátok, vagy egy képzett szakember fontosabbak ilyenkor, mint valaha! Kérje a támogatásukat! Pusztán az, hogy meg tudja osztani valakivel az érzéseit, nagyot könnyíthet a terhen.

3, Értékelje újra a céljait és prioritásait!

A kiégés egy tagadhatatlan jele annak, hogy az Ön életében valami fontos dolog nem megfelelően működik! Szánjon időt magára, elemezze vágyait, céljait, és álmait! Elhanyagol esetleg valamit, ami igazából fontos önnek? Családot? Barátokat? Hobbit? Sportot? Saját egészségét? A kiégés lehet a megfelelő alkalom, hogy újra megtalálja azt, ami igazán fontos Önnek. Értékeljen, és változtasson!

kiégés kezelés, kiégés
Az időben kezelt kiégés könnyebben fordítható vissza!
bottom of page