top of page
Pszichológus magánrendelés Budapest I. és III. kerületében
English speaking psychologist in Budapest

A válás női szemmel 1.

Statisztikai adatok bizonyítják, hogy a nők sokkal gyakrabban vesznek igénybe külső segítséget a kapcsolatukkal, házasságukkal kapcsolatban (könyvek, interneten olvasott cikkek, fórumozás, tanácsadások, házassági vagy családi terápia, pszichológus), mint a férfiak. Ugyanakkor kétszer gyakrabban is nyújtják be a válókeresetet, mint az erősebbik nem.

Ez azt mutatja, hogy a nők nagyon komoly elképzelésekkel rendelkeznek azzal kapcsolatban, hogy mit várnak a házasságtól, és igen aktívan tesznek is érte. De ha elfogy a cérna, lépnek, még akkor is, ha ezzel saját egzisztenciájukat, vagy a gyermekeik egészséges lelki fejlődését teszik kockára.

ring_2.jpg

A női nem szerepe

Nem csak lelki, hanem társadalmi szempontból is a nők szerepe a befogadás. A körülöttük levő és hozzájuk tartozó emberek és dolgok körbevétele és körbevétele szeretettel, feltöltése életerővel, a folyamatok (pl. házasság) működtetése, de nem erőből, hanem érzékenyen, női módra.

Sokszor mondják, hogy a gyengébbik nem megnevezés igazságtalan, és ezt talán nem csak a feministák érzik így. A nők legfeljebb a gyengéDEbbik nem, akik mindeközben élet-halál urai. A nők a csatornái az új életnek, és gyakran halljuk életerős és egészséges férfiaktól is, hogy nem maradnának életben a nejeik nélkül.

Milyen úton hidegül el a nő?

Nagyon gyakran elfelejtkezünk arról, hogy a két nem képviselői mennyire eltérően látják a világot. Ha a házasságban élők is elfeledkeznek erről, akkor csak az marad, hogy mindenki azt várja a másiktól, hogy az kitalálja a gondolatait, a várakozás során csak gyűlik benne a harag és a feszültség, amely fokozatosan eltávolítja a feleket.

A nők sokszor arról panaszkodnak, hogy a férjük nem törődik velük, miközben a párjuk úgy érzi, hogy a szívét-lelkét kiteszi a családjáért. Kezdetben általában nem a felek hozzáállásával van a gond, hanem a jóakarat és a törekvések irányával. Leegyszerűsítve a férfi azt gondolja, hogy mindent megtett a családjáért, és a házasság működtetéséért ha elég pénzt visz nekik haza, miközben a feleség sokkal többre értékelne egy tíz perces mélyen szántó, odafigyelő beszélgetést kettejük között.

Kiemelt pszichológus blog
Recent Posts
Régebbi cikkek
Cimkefelhő
bottom of page