top of page
Pszichológus magánrendelés Budapest I. és III. kerületében
English speaking psychologist in Budapest

7 jel, ami arra utal, hogy hamarosan vége a párkapcsolatunknak

Bármilyen jól is indul egy párkapcsolat, az évek során kiderülhet, hogy a két ember még sincs akkora összhangban egymással, mint remélték. A kapcsolat megromlása általában nem egy pillanat alatt történik. Az alábbi jelek arra utalnak, hogy hamarosan szakításra kerülhet sor:

  • A pár már nem beszélget egymással

A két fél már nem érzi annak igényét, hogy megossza a másikkal, mi történt vele, mi foglalkoztatja. A közös étkezések csendben telnek, az esti beszélgetéseket tévénézés váltja fel. A nagy csend a másik iránti érdeklődés hiányát jelzi.

  • Nem töltik együtt a hétvégéket

Akár együtt él egy pár, akár nem, a hétköznapok nagy részét munkájuk miatt nem tölthetik együtt, így a közös kikapcsolódás hétvégére marad. A kapcsolat kihűlését jelezheti, ha a két fél anélkül szervez saját programot, hogy megkérdezné a másikat, van-e kedve tele tartani; illetve eszébe sem jut, hogy a barátai helyett a hétvégét párjával tölthetné.

  • Nem bántja őket, hogy egyre kevesebbszer találkoznak

A kapcsolat elején a pár legszívesebben minden pillanatban együtt lenne; később ritkulhatnak a közös programok, de ha már moziba vagy nyaralni is szívesebben mennek a barátokkal, ráadásul a másik fél nem is neheztel érte, valószínűleg kihűlt a szenvedély.

  • Eltűntek a romantikus randevúk

A romantikus filmek, virágcsokrok és gyertyafényes vacsorák megritkulnak az évek során; ez önmagában nem jelez bajt. Az viszont annál inkább, ha a két félnek már egyáltalán nincs igénye arra, hogy örömet szerezzen a másiknak; nem lepi meg időről időre valamivel, nem öltözik ki, ha találkoznak, és nem mennek el sehova kettesben.

  • Valamelyik fél azon fantáziál, milyen lenne mással

Még ha hűtlenségre nem is kerül sor, mindenképp a kapcsolat kihűlését jelzi, ha valamelyik fél a jövőjén gondolkozva valaki mást képzel jelenlegi párja helyébe.

  • Nem tudják elképzelni az életüket a másikkal

Vonzódhatunk, sőt, beleszerethetünk valakibe úgy, hogy érzelmeink ellenére nem tudjuk elképzelni, hogy összekössük az életünket az illetővel. Fiatalabb korban ez a tény még nem feltétlenül jelenti a kapcsolat végét, de ha egyébként már szeretnénk megállapodni, nincs értelme együtt maradnunk.

  • Eltűnt a vonzalom

Ha a pár egyik tagja nem reagál a másik közeledésére, vagy már közeledésről sem beszélhetünk, egyértelműen kihűlt a szenvedély, és valószínűleg már csak a megszokás, a kényelem, a hála vagy épp a sajnálat tartja a feleket egymás mellett. Bármelyikről legyen is szó, nem érdemes halogatni a szakítást.

Kiemelt pszichológus blog
Recent Posts
Régebbi cikkek
Cimkefelhő
bottom of page